buitenland

‘Schutter München kocht wapen via internet’

Door ANP - 25 juli 2016

MNCHEN (ANP) – De schutter van München kocht het wapen waarmee hij vrijdagavond negen mensen doodschoot via verborgen delen van internet, het zogenoemde darknet. Dat meldden Duitse media zondag. Volgens de Süddeutsche Zeitung gaat het om een ‘theaterwapen’ dat weer schotvaardig werd gemaakt.

De krant baseert zich op bronnen rond het onderzoek. De 9 millimeter Glock 17 stamt uit 2014 en had keurmerken uit Slowakije.

Volgens de Duitse krant was de schutter nog sterker geïnteresseerd in eerdere geweldsincidenten dan werd aangenomen. Zo reisde hij af naar het Zuid-Duitse plaatsje Winnenden, waar een zeventienjarige jongen in 2009 vijftien mensen doodschoot. Hij keek daar rond en nam foto’s.

Verder werd op een computer van de schutter het ,,manifest” gevonden van de Noorse massamoordenaar en rechtsextremist Anders Behring Breivik die 22 juli 2011 77 mensen om het leven bracht.