buitenland

Schutter rechtbank werd voorgeleid

Door ANP - 12 juli 2016

ST. JOSEPH (ANP) – De schutter die maandag twee medewerkers doodschoot in de rechtbank van Berrien County in St. Joseph was een verdachte die werd voorgeleid en het wapen had bemachtigd van zijn bewaker. Dat heeft sheriff Paul Bailey van het district in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Michigan bekendgemaakt.

De schutter wist zijn bewaker, een hulpsheriff, te overmeesteren in de hal die naar de rechtszaal leidde en schoot zowel de hulpsheriff, twee rechtbankmedewerkers en een burger neer. De man, van wie de identiteit nog onbekend is, werd daarop zelf doodgeschoten door toegesnelde agenten. Beide rechtbankmedewerkers kwamen om, de hulpsheriff en de burger zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Bailey zei dat er rond half drie opschudding ontstond op de derde verdieping van het gebouw. ,,Iemand schoot op twee rechtbankmedewerkers, die beiden zijn overleden, en op een hulpsheriff. Hij ligt in het ziekenhuis op de intensive care. De verdachte is neergeschoten en heeft het niet overleefd”, aldus de politiecommandant. Hij noemde de dood van zijn twee vrienden ,,verschrikkelijk”.

Het gebied rond de rechtbank werd afgegrendeld. In panden in de buurt mochten mensen naar binnen noch naar buiten.