buitenland

‘Schutter verheerlijkte eerder bloedbad’

Door ANP - 25 juli 2016

MNCHEN (ANP) – De dader van de schietpartij in München zou een eerder bloedbad op een Duitse school hebben verheerlijkt. Dat meldt het Duitse persbureau DPA op basis van bronnen binnen de Duitse veiligheidsdienst.

Het motief voor de schietpartij vrijdag, waardoor negen mensen het leven verloren, is echter nog niet duidelijk.

Volgens de informatie van de veiligheidsdienst zou de 18-jarige Duitse Iraniër, die wild om zich heen schoot in een winkelcentrum in München, de daden van een 17-jarige jongen in 2009 in Winnenden hebben verheerlijkt. Die schoot op zijn oude middelbare school en op zijn vlucht bij elkaar vijftien mensen dood. De schutter van München, die in de jaren negentig met zijn ouders naar Duitsland kwam, zou problemen hebben gehad op school.