buitenland

Shakespeare moet op Boris Johnson wachten

Door ANP - 25 juli 2016

LONDEN (ANP) – Eerst was er de brexit-campagne en nu het loodzware ambt van minister van Buitenlandse Zaken. Boris Johnson heeft even geen tijd voor William Shakespeare. Van de hand van de Conservatieve politicus zou in oktober de biografie Shakespeare – The Riddle of Genius verschijnen. Maar die laat nu voorlopig op zich wachten.

Ter gelegenheid van de vierhonderdste sterfdag van de grote Britse poëet en toneelschrijver had uitgever Hodder & Stoughton het boek van Johnson trots aangekondigd, wetend dat de ex-burgemeester van Londen altijd goed is voor veel gratis publiciteit. Wanneer de bio dan wel uitkomt? ,,Niet in de nabije toekomst”, laat de uitgever teleurgesteld weten. Johnson mag zijn voorschot houden, dus het werk komt er uiteindelijk wel, aldus The Guardian.