buitenland

Syrische vluchteling vast wegens gijzeling

Door ANP - 29 juli 2016

MONTLUON (ANP) – Met de arrestatie van een Syriër in een vluchtelingencentrum in het Centraal-Franse department Allier, komt het aantal mensen dat vastzit in verband met de moord en gijzeling dinsdag in een voorstad van Rouen op drie. De twee daders die uit naam van Islamitische Staat een bejaarde priester tijdens een ochtendmis vermoordden, Adel Kermiche en Abdel-Malik Petitjean, zijn door de politie doodgeschoten.

De politie heeft in het onderzoek vijf mensen aangehouden en er al twee weer vrijgelaten, meldden Franse media vrijdag. Vastzitten een dertigjarige Fransman die verwant is aan Petitjean en een zestienjarige jongen. De tiener heeft een broer die nauwe banden had met Kermiche en die vorig jaar naar het gebied van Islamitische Staat in het Midden-Oosten is vertrokken. Donderdag hield de politie volgens lokale media in Cusset, circa 300 kilometer ten zuiden van Parijs, de Syrische vluchteling aan.