buitenland

Tegenstanders Trump verstoren conventie

Door ANP - 19 juli 2016

CLEVELAND (ANP) – Tegenstanders van Donald Trump hebben maandag (lokale tijd) amok gemaakt op de Republikeinse conventie in Cleveland. Het anti-Trump-kamp wilde dat gedelegeerden de mogelijkheid zouden krijgen om andere kandidaten te steunen.

De tegenstanders van Trump eisten een hoofdelijke stemming over het plan, zodat vertegenwoordigers van alle staten hun mening konden geven. De partijleiders verklaarden daarop dat er te weinig steun was voor zo’n stemming. Dat leidde tot woedende reacties. Zo vertrok onder meer de delegatie uit Colorado.

Trump wordt tijdens de conventie formeel aangewezen als Republikeinse presidentskandidaat. De kans dat tegenstanders hem kunnen dwarsbomen is klein, omdat de vastgoedmagnaat tijdens de voorverkiezingen meer dan genoeg gedelegeerden achter zich kreeg.