buitenland

Ten minste een dode bij schietpartij Austin

Door ANP - 31 juli 2016

AUSTIN (ANP/RTR) – Een schutter heeft in de Texaanse hoofdstad Austin in de VS meerdere mensen neergeschoten. Dit liet de politie zondag via Twitter weten. Een vrouw is daarbij om het leven gekomen en drie personen zijn met schotwonden in ziekenhuizen opgenomen. De gewonden zijn twee vrouwen en een man, aldus medische functionarissen.

Een vierde persoon liep ook verwondingen op maar weigerde medische behandeling.

,,Er is een actieve schutter in de binnenstad, er zijn meerdere slachtoffers. Blijf uit de buurt van het centrum”, liet de politie van Austin in een eerste melding weten. Het was niet meteen duidelijk hoeveel mensen waren neergeschoten.

In een latere tweet sprak de politie van twee schietpartijen in hetzelfde gebied. Op beide locaties is de situatie nu onder controle, aldus de politie. Verdere informatie gaf de politie niet.

Het lokale televisiestation KXAN meldde dat er meerdere mensen met schotwonden verspreid in het gebied lagen. De dode is een vrouw van ongeveer 30 jaar oud, volgens lokale media.