buitenland

Ten minste een dode bij schietpartij Austin

Door ANP - 31 juli 2016

AUSTIN (ANP/RTR) – Een schutter heeft in de Texaanse hoofdstad Austin in de VS meerdere mensen neergeschoten. Dit liet de politie zondag via Twitter weten. Volgens lokale media is zeker een persoon om het leven gekomen.

,,Er is een actieve schutter in de binnenstad, er zijn meerdere slachtoffers. Blijf uit de buurt van het centrum”, aldus de politie van Austin. Het was niet duidelijk hoeveel mensen zijn neergeschoten.

In een latere tweet spreekt de politie van twee schietpartijen in hetzelfde gebied. Op beide locaties is de situatie nu onder controle, aldus de politie.

Het lokale televisiestation KXAN meldde dat er meerdere mensen met schotwonden verspreid in het gebied liggen. De dode is een vrouw van ongeveer 30 jaar oud, volgens lokale media.