buitenland

Terrorist Ansbach onder invloed onbekende

Door ANP - 27 juli 2016

NEURENBERG/MNCHEN (ANP) – De 27-jarige Syriër die zich zondagavond in het Beierse plaatsje Ansbach opblies, stond ,,onder doorslaggevende invloed van een onbekende”. Dit zei de Beierse minister van Binnenlandse Zaken, Joachim Herrmann, meldde de Süddeutsche Zeitung. Bij de aanslag zijn vijftien gewonden gevallen.

De verwarde dader had eerder gevangen gezeten in Bulgarije. Hij had daar een therapeut opgebiecht dat hij in de gevangenis een landgenoot had leren kennen, die hem geld gaf. Kort voor de aanslag was de dader met zijn telefoon intensief aan het chatten geweest. Dat gesprek hield vlak voor de aanslag, pal voor de ingang van een muziekfestival, op.

Het is niet bekend met wie de Syrische zelfmoordenaar contact had en hoe lang al.