buitenland

‘Tientallen gezinnen verlaten Aleppo’

Door ANP - 30 juli 2016

ALEPPO (ANP) – Tientallen gezinnen zijn via een speciale corridor gevlucht uit belegerde delen in het oosten van de Syrische stad Aleppo. Dat meldde de BBC zaterdag op basis van Syrische staatsmedia.

De burgers werden in bussen naar tijdelijke onderkomens gebracht. Het Russische leger verklaarde dat sinds de opening van een corridor donderdag 169 burgers uit Aleppo zijn vertrokken. Verder zouden 69 rebellen de wapens hebben neergelegd en zich hebben overgegeven

Rusland en Syrië kondigden eerder deze week aan drie corridors te zullen opzetten om burgers de mogelijkheid te geven de belegerde stad te ontvluchten. Ook zou een corridor worden opgezet voor rebellen die zich willen overgeven.

De Syrische oppositie sprak de berichten over vertrokken burgers tegen. Het Syrische Observatorium voor Mensenrechten, dat gebruik maakt van een netwerk van informanten kon de berichten niet bevestigen.

In Aleppo zitten naar schatting van de VN 250.000 tot 300.000 mensen vast vanwege de belegering door het Syrische leger van grote delen van de stad.