buitenland

Timmermans verdedigt Juncker

Door ANP - 06 juli 2016

STRAATSBURG (ANP) – Frans Timmermans heeft het woensdag hartstochtelijk opgenomen voor Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie. Uit diverse hoeken klinken de laatste tijd oproepen aan Juncker om te vertrekken, vanwege de wijze waarop hij het dagelijks bestuur van de EU leidt, zijn reactie op het brexitreferendum, zijn vermeende arrogantie, en rook- en drinkgewoonten.

Eerste vicevoorzitter Timmermans noemde de aanvallen op zijn baas ,,politiek zwak , moraal aanvechtbaar en intellectueel lui’’.

Timmermans sprak in Straatsburg tijdens een debat in het Europees Parlement over het werkprogramma van de commissie voor de komende jaren. ,,Juncker verdient het respect van het parlement. Als het serieus wordt recht hij zijn rug en gaat aan het werk. Dat is wat Juncker onderscheidt van Nigel Farage en anderen die de EU bekritiseren”, aldus Timmermans.