buitenland

Treinbotsing België mogelijk door mobieltje

Door ANP - 19 juli 2016

BRUSSEL (ANP) – Een treinongeval begin vorige maand in België, waardoor drie mensen om het leven kwamen, is mogelijk veroorzaakt doordat de machinist van een van de voertuigen werd afgeleid door zijn mobiele telefoon. Dat meldden Belgische media dinsdag.

Op 5 juni botsten een passagierstrein en een goederentrein op elkaar in Saint-Georges-sur-Meuse. Onderzoekers stelden vast dat op het moment van de crash de mobiele telefoon van de machinist van de passagierstrein actief was. De bestuurder had ook aangegeven dat hij twee gele seinen had gezien die waarschuwen voor een mogelijk rood sein. Hij remde echter niet af. De machinist kwam door de botsing om het leven.

Uit technisch onderzoek van spoorbeheerder Infrabel blijkt dat alles normaal functioneerde.