buitenland

Trump belooft veiligheid in acceptatiespeech

Door ANP - 22 juli 2016

CLEVELAND (ANP) – Met beloften over veiligheid en zekerheid heeft Donald Trump de Republikeinse kandidatuur voor het presidentschap donderdag aanvaard. Op de conventie van de partij in Cleveland kondigde hij aan dat ,,de criminaliteit en het geweld die onze natie teisteren snel ten einde zullen komen”. ,,Vanaf januari 2017 zal de veiligheid worden hersteld”, zei Trump.

De Republikeinse kandidaat zei dat het gedaan is met de politieke correctheid en beloofde de waarheid te zullen spreken. ,,USA, USA”, scandeerde het publiek, waarna Trump fel van leer trok tegen het beleid van huidig president Barack Obama en zijn Democratische rivaal Hillary Clinton.

Hij schetste een zwart beeld van een land dat gebukt gaat onder criminaliteit en armoede. ,,President Obama heeft onze nationale schuld verdubbeld tot meer dan 19 biljoen dollar. Maar wat is het resultaat? Onze wegen en bruggen vallen uit elkaar, onze luchthavens verkeren in Derde Wereld-toestand en 43 miljoen Amerikanen gebruiken voedselbonnen.”