buitenland

Trump: Bloomberg is een lafaard

Door ANP - 31 juli 2016

NEW YORK (ANP) – Donald Trump heeft een sneer uitgedeeld aan Mike Bloomberg, de voormalige burgemeester van New York die afgelopen week Trump de grond in boorde op de Democratische Conventie.

,,Bloomberg wil zelf al heel lang president worden, maar hij heeft nooit het lef gehad om het te doen. En nu staat die vent op een podium negatieve dingen te zeggen. Hij weet niets van mij”, aldus Trump zondag in een interview op ABC. ,,Ik denk dat hij het met Hillary Clinton op een akkoordje heeft gegooid omdat zij hem een baan kan bezorgen. Bloomberg wordt nog niet eens tot hondenvanger van New York verkozen.”

De partijloze miljardair Bloomberg verklaarde afgelopen woensdag zijn steun aan Clinton en noemde Trump een gevaarlijke demagoog, een bommengooier en een bedrieger. Hij zag in maart zelf af van een gooi naar het presidentschap.