buitenland

‘Trump kiest Pence als running mate’

Door ANP - 14 juli 2016

WASHINGTON (ANP) – Donald Trump gaat namens de Republikeinen de verkiezingsstrijd om het Amerikaans presidentschap in met Mike Pence als ‘running mate’. De vastgoedtycoon heeft volgens Republikeinse bronnen zich donderdag al laten ontvallen dat hij aan de 57-jarige gouverneur van Indiana de voorkeur geeft boven Newt Gingrich (73) en Chris Christie (53). Dat waren de andere ‘finalisten’ voor de functie van vicepresident.

Trump denkt dat Pence de aangewezen man is om hem terzijde te staan, omdat hij hem in staat acht de zeer verdeelde Republikeinen weer redelijk op één lijn te te krijgen. De officiële bekendmaking is vrijdag aan het eind van de ochtend in Manhattan. De conventie van de ‘Grand Old Party’ is volgende week in Cleveland. Daar krijgt Trump normaal gesproken groen licht voor de race naar het Witte Huis.