buitenland

Trump: Rusland moet mailbox Clinton hacken

Door ANP - 28 juli 2016

DORAL (ANP) – Donald Trump heeft het ‘e-mailschandaal’ binnen de Democratische Partij wederom aangegrepen om hard naar Hillary Clinton uit te halen. Zo riep Trump woensdag (Amerikaanse tijd) Rusland op om het e-mailaccount van Clinton dan ook maar te hacken en al haar e-mails op straat te gooien. De Democraten zijn ziedend en vinden dat de Republikeinse presidentskandidaat veel te ver is gegaan.

Trump refereerde naar de website Wikileaks die vorige week 20.000 e-mails van het Democratisch Nationaal Comité publiceerde, die door hackers waren buitgemaakt. Daaruit bleek dat de Democratische partijtop Clinton probeerde te bevoordelen in de voorverkiezingen, ten koste van haar uitdager Bernie Sanders. Sommigen wezen beschuldigend naar Rusland.

Trump koppelde de hack aan een eerder schandaal. Clinton gebruikte haar eigen e-mailserver namelijk ten tijde van haar ministerschap. Volgens de miljardair moet de voormalige minister van Buitenlandse Zaken nu maar volledig open kaart spelen.