buitenland

Turkse premier: illegale actie militairen

Door ANP - 15 juli 2016

ANKARA (ANP) – Een groep militairen heeft vrijdag een poging gedaan tot een staatsgreep in Turkije. Volgens premier Binali Yildirim waren er ,,enkele mensen die buiten de hiërarchie van het leger een illegale actie uitvoerden”.

Het is niet duidelijk wat de groep militairen precies heeft gedaan. In hoofdstad Ankara en Istanbul waren veel militairen op straat. De Turkse televisie liet beelden zien van tanks bij het vliegveld Ataturk van Istanbul.

,,De door het volk gekozen regering blijft aan de macht. Deze regering gaat alleen weg als het volk dat wil”, verklaarde de eerste minister. Hij zei erbij dat diegene die achter de poging zitten daar ,,een hoge prijs” voor zullen betalen.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is op dit moment niet in zijn land.