buitenland

Veel vrouwen gaan May helpen bij brexit

Door ANP - 13 juli 2016

LONDEN (ANP) – De komende Britse premier Theresa May presenteert naar verwachting woensdag al haar kabinet dat volgens Britse media uit opmerkelijk veel vrouwen gaat bestaan. De krant The Daily Telegraph schat dat bijna de helft van alle bewindslieden vrouw zal zijn.

De 59-jarige May wordt naar verwachting in de namiddag door koningin Elizabeth II als eerste minister aangesteld en neemt dan meteen haar intrek in Downing Street 10, het hoofdkwartier en de ambtswoning van de premier.

May’s eerste taak is het land zonder al te veel economische schade uit de EU te loodsen (brexit). Volgens Britse media zijn er in Londen al ambtenaren op pad om een pand te vinden voor het nieuwe ‘ministerie van Brexit’.

De buitenlandvrouw van de Europese Unie, Federica Mogherini, heeft woensdag beklemtoond dat het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU zo snel mogelijk moet gebeuren en tot de best mogelijke wederzijdse betrekkingen moet leiden.