buitenland

Verwarring over naam verdachte

Door ANP - 15 juli 2016

NICE (ANP) – De man die donderdag met een vrachtauto een bloedbad aanrichtte in Nice, was volgens Franse media een 31-jarige Fransman van Tunesische komaf uit het noorden van dezelfde stad. De krant Nice-Matin meldde dat hij Mohamed Lahouaiej Bouhlel heette en dat zijn woning vrijdag wordt doorzocht. In media circuleerde eerder ook een andere naam van de dader, Antwan Kumiya.

De dader zou bekendstaan bij de politie als vuurwapengevaarlijke crimineel en pleger van huiselijk geweld, maar niet wegens banden met soennitische extremisten. Verscheidene Franse media stellen dat het een Fransman was die ook over een Tunesisch paspoort beschikte. Hij huurde de vrachtauto eerder deze week aan de westrand van Nice, in Saint-Laurent-du-Var

Hij reed op een menigte in aan het strand aan de Promenade des Anglais. Daarbij vielen zeker 84 doden en honderd gewonden onder wie achttien mensen zeer ernstig.