buitenland

VS veroordelen plan nederzettingen Israël

Door ANP - 28 juli 2016

WASHINGTON (ANP/RTR) – De Verenigde Staten zijn verontrust over het plan van Israël om nog eens 323 huizen in Joodse nederzettingen in Oost-Jeruzalem te bouwen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington noemde het plan een voortzetting van ,,het patroon van provocatie en contraproductieve actie”.

Het Israëlische voornemen volgt kort nadat de bouw van 770 extra huizen in de nederzetting Gilo in Oost-Jeruzalem werd aangekondigd.

In en rond Jeruzalem werden de afgelopen tijd enkele Palestijnse woningen met de grond gelijkgemaakt, onder meer omdat ze te dicht bij de muur stonden die de Israëliërs hebben opgetrokken. Volgens de Verenigde Naties heeft Israël dit jaar al bijna zeshonderd Palestijnse huizen op de Westelijke Jordaanoever vernietigd.