buitenland

Winkelcentrum en station ontruimd in München

Door ANP - 30 juli 2016

MNCHEN (ANP) – De politie in München heeft zaterdag een winkelcentrum en een nabijgelegen treinstation (Pasing) ontruimd. Aanleiding was een waarschuwing die werd doorgebeld naar de politie, meldden Duitse media. De politie sprak zelf op Twitter van een voorzorgsmaatregel en riep mensen op rustig te blijven.

De politie kreeg rond 17.30 uur een telefoontje waarin werd gezegd ,,dat een dader een bom in het winkelcentrum Pasing-Arkaden” had geplaatst, zei een politiewoordvoerder tegen Focus Online. ,,De beller hing daarna meteen op.”

De spoorwegen lieten rond 18.30 weten dat de versperringen bij station München-Pasing weer waren opgeheven.

München werd ruim een week geleden opgeschrikt door een aanslag. Negen mensen kwamen om het leven toen een man bij een McDonalds om zich heen begon te schieten. De dader beroofde zich uiteindelijk van het leven.