buitenland

Zeker 75 doden door bomaanslagen in Bagdad

Door ANP - 03 juli 2016

BAGDAD (ANP/RTR) – Door twee bomaanslagen in Bagdad zijn in de nacht van zaterdag op zondag zeker 75 mensen om het leven gekomen. Ten minste honderd anderen raakten gewond. De meeste doden vielen volgens politie en ziekenhuispersoneel in de drukke sjiitische wijk Karrada. Daar bracht een zelfmoordenaar een autobom tot ontploffing vlakbij een restaurant.

Karrada is een populair winkelgebied, waar veel mensen ’s nachts komen om te eten tijdens ramadan. Op beelden is een enorme vuurzee te zien, die door de explosie is veroorzaakt. De aanslag vlak voor het einde van de heilige vastenmaand is opgeëist door de terreurorganisatie Islamitische Staat.

Een tweede bom ging af in de wijk al-Shaab in het noorden van de stad. Daar verloren zeker vijf omstanders om het leven.