buitenland

82.000 mensen geëvacueerd om bosbrand VS

Door ANP - 17 augustus 2016

SAN BERNARDINO (ANP) – In de Amerikaanse staat Californië zijn 82.000 mensen geëvacueerd vanwege een snel groeiende bosbrand. De mensen worden op verschillende plekken ondergebracht, onder meer in de gymzaal van een middelbare school, zo melden de sheriff en de brandweer via Twitter. Het vuur verspreidt zich razendsnel. Vijftien brandweerkorpsen proberen het vuur te bestrijden, nog eens 750 medewerkers zijn onderweg.

Verschillende brandweerlieden kwamen klem te zitten door het oplaaiende vuur met verwondingen als gevolg. De staat wordt al langer geteisterd door grote bosbranden. Duizenden hectares zijn aangetast, onder meer in de buurt van Los Angeles waar deze zomer brand ontstond door een illegaal kampvuur dat onbeheerd werd gelaten.