buitenland

Aanslag Turkije: drie doden en 170 gewonden

Door ANP - 18 augustus 2016

DIYARBAKIR (ANP) – Drie politieagenten zijn donderdag gedood en meer dan honderdzeventig mensen gewond geraakt door een bomaanslag in de Turkse stad Elazig. Van de gewonden zijn er veertien slecht aan toe, meldden de autoriteiten. De aanslag met een autobom gebeurde enkele uren nadat elders in de regio ook al drie doden waren gevallen door een soortgelijke aanval.

De bom in Elazig ontplofte voor een politiebureau. Het gebouw is zwaar gehavend en stond vol rook na de explosie. De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist, maar de Turkse minister van Defensie wees direct naar de Koerdische PKK. ,,We hebben opnieuw gezien dat de PKK een bloedige organisatie is die niet aarzelt om de mensen te vermoorden voor wie ze zegt te vechten”, zei de bewindsman.

Politiebureaus vormen regelmatig een doelwit van de PKK, die streeft naar zelfbestuur voor Koerden. Vanwege het geweld dat de organisatie daarbij gebruikt, staat de PKK op de lijst van terroristische organisaties van de EU en de VS. Van een vredesproces is sinds vorig jaar geen enkele sprake meer.