buitenland

Agent en daders dood na aanval op hotel Kabul

Door ANP - 01 augustus 2016

KABUL (ANP) – Een aanval van de Taliban op een hotel in de Afghaanse hoofdstad Kabul heeft maandag een politieagent het leven gekost. Ook de drie daders kwamen om het leven. Gasten en personeel van het Northgate-hotel, naast de luchthaven van Kabul, bleven ongedeerd.

In het hotel verblijven vooral buitenlanders, zowel militairen als burgers van bijvoorbeeld hulporganisaties. Volgens de Afghaanse politie lieten de daders eerst een vrachtwagen met explosieven ontploffen. Een van hen kwam daardoor om het leven, maar de politie wist te verhinderen dat de twee anderen het hotel zouden binnendringen.

De twee terroristen verschansten zich in de buurt van het hotel tussen containers. Speciale eenheden schoten de mannen in de ochtend dood.

Taliban

De aanval is opgeëist door de Taliban. De groep liet in een verklaring weten dat ,,een plaats vol luxe voor buitenlanders” het doelwit was en dat maar liefst honderd vijanden waren gedood of verwond. Van dat verhaal klopt volgens de politie dus niets.

Het was niet de eerste keer dat het hotel doelwit was van de Taliban. Bij een eerdere aanval kwamen in 2013 vijf beveiligers om het leven.