buitenland

BBC-presentator bekent meer kindermisbruik

Door ANP - 22 augustus 2016

LONDEN (ANP) – De voormalige BBC-radiopresentator Chris Denning heeft maandag nog eens 21 kindermisbruikzaken bekend. Het jongste kind zou acht jaar geweest zijn tijdens het misbruik.

Denning werd in 2014 al veroordeeld tot dertien jaar voor 29 andere kindermisbruikzaken. Ook de Britse presentatoren Jimmy Saville (inmiddels overleden), Rolf Harris en Ray Teret zijn in het recente verleden al veroordeeld voor kindermisbruik.

Volgens The Guardian is het nieuwe misbruik gepleegd met bezoekertjes van kinderdisco Walton Hop tussen 1969 en 1986. De naam van Denning kwam naar boven in een onderzoek dat de politie van Surrey deed naar vermeend kindermisbruik in deze kinderdisco.

Denning bekende in de Southwark-rechtbank in Londen schuldig te zijn aan 21 beschuldigingen van aanranding en het aanzetten tot onzedelijk gedrag. Drie andere beschuldigingen van aanranding in deze zaak ontkende hij.