buitenland

Bevolking ‘Jungle’ bij Calais weer toegenomen

Door ANP - 19 augustus 2016

CALAIS (ANP/DPA) – Het aantal mensen in het vluchtelingenkamp bij de Noord-Franse havenstad Calais is deze zomer weer duidelijk toegenomen. Volgens een nieuwe telling houden zich in de ‘Jungle’, zoals het terrein wordt genoemd, zeker 6900 mensen op, liet de prefectuur van Pas-de-Calais vrijdag weten.

Zoveel mensen waren er sinds de opening van het huidige kamp in het voorjaar van 2015 nog niet. Hulporganisaties schatten het aantal bewoners hoger en spreken van meer dan 9000 mensen.

De autoriteiten doen al maanden hun best het aantal mensen in het hutten- en tentenkamp op een braakliggend terrein in het havengebied te verminderen. Het is een verzamelplek van mensen die hopen illegaal naar Engeland te kunnen oversteken. In verband met de grote toestroom zijn de haven en de Kanaaltunnel in het afgelopen jaar minder toegankelijk gemaakt.

In de herfst telden de autoriteiten 6000 mensen in het kamp. Daarna gingen de aantallen omlaag, tot een kleine 4500 in juni.