buitenland

Braziliaanse minister: stem niet op Trump

Door ANP - 01 augustus 2016

RIO DE JANEIRO (ANP) – De Braziliaanse minister José Serra (Buitenlandse Zaken) noemt het een ,,nachtmerrie” dat Donald Trump president kan worden van de Verenigde Staten. De bewindsman riep Amerikaanse kiezers zondag op te stemmen op presidentskandidate Hillary Clinton.

Serra zei in een interview met de krant Correio Braziliense dat verkiezingen in de VS niet draaien om de vraag of kiezers zich Republikein of Democraat voelen. ,,Het is een kwestie van verstand”, stelde de minister. ,,Iedereen die het beste wil voor de wereld, zou in mijn ogen Hillary moeten steunen.”

De bewindsman gaf toe ,,altijd te juichen voor de Democraten”; de partij van Clinton. Toch sluit Serra niet uit dat Trump uiteindelijk de verkiezingen wint. ,,Worden nachtmerries soms werkelijkheid?”, vroeg de minister zich hardop af. ,,Het komt voor, maar ik denk er liever niet over na”, concludeerde hij.