buitenland

Brugge trekt bijna kwart minder toeristen

Door ANP - 19 augustus 2016

BRUGGE (ANP) – Toeristen en dagjesmensen laten Brugge links liggen sinds de aanslagen van maart in Brussel. De bootjes en koetsen in de West-Vlaamse trekpleister zagen hun boekingscijfers in de eerste helft van het jaar met een vijfde tot een kwart afnemen, zo meldt wethouder Hilde Decleer (Lokale Economie) vrijdag.

Ruim 400.000 toeristen stapten in een bootje in de eerste zes maanden, een daling van ruim 22 procent. In juli bleef de daling overigens onder de 10 procent.

De cijfers zijn een goede barometer om te weten hoe het met de Brugse economie is gesteld, aldus Decleer. ,,Aangezien de meeste toeristen een bootje nemen, weten we dat bij een daling van de vervoerde personen de omzet ook in de hotels, horeca en winkels daalt. Een omzetdaling van een vijfde is erg, omdat dit percentage nodig is om winst te maken.’’

De aanslagen en de verhoogde terreurdreiging in België schrikken toeristen af, vooral die van buiten Europa. De hotels en restaurants in Brussel klagen sinds 22 maart steen en been over lege kamers en tafels.