buitenland

Campagneleider Trump: volledige controle

Door ANP - 03 augustus 2016

WASHINGTON (ANP) – De campagne van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is heel gericht en beweegt zich in positieve richting. Trump zelf heeft de volledige controle, liet zijn campagneleider woensdag weten.

,,De campagne loopt op rolletjes. We zijn georganiseerd. We gaan vooruit”, vertelde Trump’s campagneleider Paul Manafort tegen Fox News Channel. De opmerkingen kwamen nadat er afgelopen dagen een hoop commotie was ontstaan rond de campagne.

Zo distantieerde een Republikeins Congreslid zich van Donald Trump vanwege diens aanval op de ouders van een in Irak gesneuvelde islamitische militair. Voor afgevaardigde Richard Hanna was dit de druppel, schreef hij in de The Post-Standard.

Ook leidde Trump’s weigering zijn prominente partijgenoot Paul Ryan te steunen in zijn strijd om herverkiezing als voorzitter van het Huis van Afgevaardigden tot woede bij de leiding van de Republikeinse Partij. Trump is ,,nog niet helemaal zover”, vertrouwde hij dinsdag de Washington Post toe. De Republikeinse senatoren John McCain en zeker Kelly Ayotte, volgens Trump zwak en trouweloos, kunnen zijn steun sowieso op hun buik schrijven.