buitenland

Clinton moet vragen beantwoorden over e-mails

Door ANP - 20 augustus 2016

WASHINGTON (ANP) – Hillary Clinton moet van een Amerikaanse rechter schriftelijk antwoord geven op vragen van een conservatieve waakhond over haar gebruik van een persoonlijke e-mailserver. Het verzoek van Judicial Watch om de Democratische presidentskandidate persoonlijk te mogen ondervragen werd vrijdag door de rechtbank in Washington afgewezen.

De groep spande een proces aan op basis van de Freedom of Information Act (Wet openbaarheid van bestuur), om informatie af te dwingen over de overlappende werkzaamheden van een vertrouwelinge van Clinton. Deze Huma Abedin werkte tegelijkertijd voor het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Clinton Foundation en een extern adviesbedrijf. Clinton was in die periode minister van Buitenlandse Zaken.

Judicial Watch moet uiterlijk op 14 oktober een lijst met vragen inleveren.