buitenland

Commando’s die Erdogan moesten vangen gepakt

Door ANP - 01 augustus 2016

ANKARA (ANP) – Turkse speciale eenheden hebben een groep van elf commando’s opgepakt die tijdens de mislukte staatsgreep van vorige maand de taak hadden om president Recep Tayyip Erdogan gevangen te nemen. Volgens staatspersbureau Anadolu zijn schoten gewisseld, maar over slachtoffers is niets bekendgemaakt.

De autoriteiten kwamen de groep op het spoor in de zuidelijke kustprovincie Muğla door een tip. Met luchtsteun van helikopters en drones gingen de speciale eenheden in de aanval.

Erdogan was tijdens de couppoging op vakantie in de badplaats Marmaris. Hij was al geëvacueerd toen de commando’s bij zijn hotel arriveerden. Eerder werden al 25 militairen gearresteerd die worden verdacht van de poging de president te ontvoeren. In totaal zouden 37 mannen bij de actie zijn betrokken. Mogelijk is er dus nog een voortvluchtig.