buitenland

Desmond Tutu in ziekenhuis opgenomen

Door ANP - 25 augustus 2016

KAAPSTAD (ANP) – Bisschop Desmond Tutu, Nobelprijswinnaar en bekend tegenstander van de apartheid in Zuid-Afrika, is woensdag in het ziekenhuis opgenomen voor de behandeling van een infectie.

De 84-jarige gepensioneerde Anglicaanse aartsbisschop moet twee weken in het ziekenhuis in Kaapstad blijven, meldde zijn dochter Thandeka Tut Gxashe. Vorig jaar werd Tutu voor eenzelfde behandeling in het ziekenhuis opgenomen.

Om welke infectie het gaat werd niet bekendgemaakt. In 1997 werd er bij Tutu prostaatkanker geconstateerd. In 2010 trok hij zich officieel uit de openbaarheid terug. In juli van dit jaar was hij nog wel te zien in een videoboodschap tijdens de Internationale AIDS Conferentie. Hij zag er uitgemergeld uit, maar was intellectueel scherp als altijd.