buitenland

Dodental aanslag universiteit Kabul loopt op

Door ANP - 25 augustus 2016

KABUL (ANP) – Het aantal mensen dat is omgekomen bij de aanval op een Amerikaanse universiteit in de Afghaanse hoofdstad Kabul, is opgelopen tot zestien. Tijdens de tien uur durende terreuractie werden drie bewakers, drie politieagenten en zeven studenten en hoogleraren gedood. Ook de drie aanvallers zijn gedood.

Over het aantal gewonden is onduidelijkheid. Bronnen spreken over 30 tot 44 gewonden.

Woensdag drongen drie vermoedelijke Talibanstrijders het complex van de universiteit binnen, waar op dat moment meer dan zevenhonderd studenten aanwezig waren. De aanval werd voorafgegaan door een explosie, gevolgd door schoten. Na bijna tien uur maakten speciale eenheden een einde aan de terreurdaad.

Tot nu toe heeft geen enkele groepering de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.