buitenland

Dodental aardbeving Italië stijgt naar 267

Door ANP - 26 augustus 2016

ROME (ANP) – Het aantal doden door de aardbeving van woensdag in Midden-Italië is gestegen tot 267. Ongeveer vierhonderd gewonden liggen in ziekenhuizen, lieten de autoriteiten vrijdag weten.

In het gebied rond Amatrice en de nabijgelegen plaatsen Pescara del Tronto, Arquata del Tronto en Accumoli zijn nog steeds naschokken te voelen. In totaal zijn al 928 naschokken geregistreerd sinds woensdag, waarvan 57 afgelopen nacht. Naar verwachting zal het aantal dodelijke slachtoffers nog verder stijgen.

Families bereiden zich al voor om hun doden te begraven. De eerste begrafenissen zijn al vrijdagochtend, waaronder die van twee kinderen en hun grootouders die in Pescara del Tronto overleden.

Verwoest

De zoektocht naar overlevenden in Amatrice ging tijdens de nacht door. Hulpverleners met speurhonden proberen nog steeds overlevenden in het puin te vinden. In andere dorpen wordt de reddingsoperatie nu afgebouwd.

Door de aardbeving zijn verschillende dorpen in het gebied vrijwel volledig verwoest. Premier Matteo Renzi beloofde om de ingestorte huizen weer op te bouwen.