buitenland

Dodental bomaanslag Gaziantep loopt op

Door ANP - 21 augustus 2016

ANKARA (ANP/RTR) – Het dodental door de bomaanslag op een trouwfeest in de Turkse stad Gaziantep is opgelopen tot zeker 30. Meer dan 90 mensen raakten gewond.

De vermoedelijke zelfmoordaanslag vond zaterdagavond laat plaats. Volgens de Turkse president Tayyip Recep Erdogan zit Islamitische Staat waarschijnlijk achter de aanslag. De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist.

De bom ging af in de wijk Akdere op het moment dat een grote groep mensen van de Koerdische trouwerij het feest op straat verder vierde. ,,De viering liep op haar einde en er was een grote explosie tussen de mensen die aan het dansen waren”, aldus de 25-jarige Veli Can. ,,Overal waren lichaamsdelen en bloed”.

Turkije heeft te maken met een reeks van gewelddadigheden. In juli eiste de mislukte staatsgreep door het leger veel burgerlevens. In juni kwamen 44 mensen om het leven door zelfmoordterroristen op het belangrijkste vliegveld van Istanbul. Vorig jaar oktober stierven 95 mensen door twee zelfmoordaanslagen op pro-Koerdische activisten in Ankara.