buitenland

Dodental Italië loopt op

Door ANP - 24 augustus 2016

ROME (ANP) – ROME (ANP) – Het aantal doden door de aardbeving in Italië is opgelopen tot boven de twintig. Dat melden Italiaanse media. De Italiaanse brandweer kan het dodental nog niet bevestigen.

Het dorp Pescara del Tronto is vrijwel helemaal met de grond gelijk gemaakt. Er zouden zeker tien doden zijn gevallen. Twee kinderen, van zeven en vier jaar oud, zijn levend uit het puin gehaald. Ze waren bij hun oma. Die ligt nog onder de brokstukken, maar heeft contact met de reddingswerkers.

In de plaats Accumoli, in de buurt van het epicentrum, zijn volgens de burgemeester zeker zes doden gevallen. Een stoffelijk overschot is geborgen. Onder het puin van een ingestort gebouw liggen een vader, een moeder en twee kleine kinderen, maar er is geen levensteken. Inwoners graven met blote handen in het puin om ze te vinden. Een andere persoon wordt vermist.

In Amatrice, een paar kilometer naar het zuiden, zijn twee lichamen geborgen. Een priester, die betrokken is bij het reddingswerk, zegt dat er drie doden nog onder het puin liggen.

Het rampgebied ligt ongeveer 100 kilometer ten noordoosten van Rome.