buitenland

Dodental Italië loopt op

Door ANP - 24 augustus 2016

ROME (ANP) – Het aantal doden door de aardbeving in Italië is opgelopen tot zeker dertien. Dat meldt de krant La Stampa, dat de gemeenten in het rampgebied heeft gevraagd naar de stand van zaken.

In de plaats Accumoli, in de buurt van het epicentrum, zijn volgens de burgemeester zeker zes doden gevallen. Een stoffelijk overschot is geborgen. Onder het puin van een ingestort gebouw liggen een vader, een moeder en twee kleine kinderen, maar er is geen levensteken. Een andere persoon wordt vermist.

In Amatrice, een paar kilometer naar het zuiden, zijn twee lichamen geborgen. Een priester, die betrokken is bij het reddingswerk, zegt dat er drie doden nog onder het puin liggen. In Pescara del Tronto is een ouder echtpaar omgekomen.

Het rampgebied ligt ongeveer 100 kilometer ten noordoosten van Rome.