buitenland

Drugshandelaren vogelvrij op Filipijnen

Door ANP - 02 augustus 2016

MANILA (ANP/DPA) – Sinds het aantreden van Rodrigo Duterte als president, is in de Filipijnen een enorm aantal vermeende drugshandelaren omgebracht. Volgens lokale media stierven de afgelopen acht weken 465 dealers door toedoen van derden, terwijl dat er tussen januari en juni 68 waren.

Tijdens zijn verkiezingscampagne beloofde Duterte een compromisloze strijd te zullen gaan voeren tegen criminaliteit. Een groep Filipijnse advocaten sloeg eerder alarm over het optreden van de politie sinds hij tot president werd gekozen.

Duterte voerde eerder als burgemeester van Davao City al een zerotolerancebeleid. Hij ontkent iets te maken te hebben met doodseskaders die er drugshandelaren, criminelen, en bendeleden uit de weg ruimden.