buitenland

Duitsland wil gezichtsherkenning op stations

Door ANP - 21 augustus 2016

BERLIJN (ANP/DPA) – De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière wil terreurverdachten op stations en vliegvelden kunnen opsporen met software voor gezichtsherkenning. ,,Er is een mogelijkheid om iemand te fotograferen en met gezichtsherkenningssoftware op het internet te weten te komen of het om een beroemdheid of een politicus gaat. Ik wil zo’n systeem op de videocamera’s op luchthavens en treinstations”, zei de CDU-politicus zondag.

Als een verdachte ten tonele verschijnt, moet het systeem dat laten zien, zei de bewindsman. ,,De overheid moet technisch gezien doen, wat wettelijk is toegestaan”, voegde hij eraan toe. De federale minister wil niet alleen meer camera’s, maar ook meer hightech om terreurverdachten te kunnen opsporen.

De Duitse Groenen-fractie noemt de plannen van de minister overdreven en ,,halfbakken”.