buitenland

Emotioneel afscheid vermoorde priester Hamel

Door ANP - 02 augustus 2016

ROUEN (ANP/DPA) – Met een emotionele kerkdienst heeft Frankrijk dinsdag afscheid genomen van de vermoorde priester Jacques Hamel. Twee islamitische terroristen brachten de 85-jarige geestelijke vorige week om het leven in zijn eigen kerk in de buurt van Rouen.

In de kathedraal van Rouen verzamelden zich volgens Franse media bijna 2000 mensen, onder wie religieuze hoogwaardigheidsbekleders en de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve. Voor de kerk stonden veel mensen in de regen.

De aartsbisschop van Rouen, Dominique Lebrun, toonde zich verheugd over de aanwezigheid van islamitische en joodse gelovigen op de uitvaart. De aanwezigen werden zwaar beveiligd. De begrafenis was na de kerkdienst in besloten familiekring.