buitenland

Filipijnse president ontslaat stafleden

Door ANP - 22 augustus 2016

DAVAO CITY (ANP) – De Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft weer voor opschudding gezorgd. In een persconferentie in Davao City verklaarde hij dat alle door eerdere presidenten aangestelde medewerkers een andere baan mogen zoeken.

,,Jullie positie is vanaf vandaag vacant”, tekende Filipijnse media op uit de presidentiële toespraak. Duterte heeft z’n afkeer geuit over informatie dat er nog steeds wijdverbreide corruptie is in de overheidsinstanties. Duterte wil nu schoon schip maken.

De Filipijnse president was zondag nog in het nieuws toen hij dreigde de Verenigde Naties te verlaten en een eigen organisatie te beginnen. De VN hadden opgeroepen een einde te maken aan de golf van dodelijk geweld tegen vermeende drugscriminelen in het Zuidoost-Aziatische land.