buitenland

Hillary op zwart in Melbourne

Door ANP - 03 augustus 2016

MELBOURNE (ANP/RTR) – Hillary Clinton begon in bikini, kreeg daarna een nikab maar werd uiteindelijk met zwarte verf weggeschilderd. Het gaat over een omstreden muurschildering op de zijkant van een scooterwinkel van de kunstenaar Lushsux in de Australische stad Melbourne.

De artiest beeldde de Democratische presidentskandidaat in eerste instantie af in een stars-and-stripes bikini inclusief een opdringerige, met honderd dollarbiljetten gevulde buste. Maar daar kwam een serie klachten over vanuit de bevolking, waarna de gemeente de kunstenaar opdroeg de muurschildering te verwijderen op straffe van een boete.

Lushsux had echter een beter idee en schilderde een zwarte nikab over de tekening van Hillary waardoor alleen haar ogen nog te zien waren. Toen was Melbourne het zat. Woensdag liet de gemeente de muur zwart verven.