buitenland

Honderd vermisten in Italiaans dorp na beving

Door ANP - 24 augustus 2016

ROME (ANP) – In het Italiaanse dorp Pescara del Tronto worden minstens honderd mensen vermist na de aardbeving van woensdagnacht. Dat meldt de Italiaanse publieke omroep RAI. Berichten over vermisten in andere dorpen zijn er nog niet.

In Pescara del Tronto zijn zeker tien doden gevallen. Op andere plekken in het rampgebied kwamen nog minstens elf mensen om het leven. Het dodental loopt waarschijnlijk nog verder op.

Pescara del Tronto is vrijwel helemaal met de grond gelijk gemaakt. ,,Het gebied bestaat niet meer, vrijwel alle huizen zijn ingestort. Het is een ramp”, zei de burgemeester. Twee kinderen, van zeven en vier jaar oud, zijn levend uit het puin in het dorp gehaald. Ze waren bij hun oma. Die ligt nog onder de brokstukken, maar heeft contact met de reddingswerkers.

Het rampgebied ligt ongeveer 100 kilometer ten noordoosten van Rome. De streek was in 2009 ook getroffen door een beving, waarbij meer dan driehonderd doden vielen.