buitenland

Hulpverleners Congo met de schrik vrij

Door ANP - 17 augustus 2016

GOMA (ANP/DPA) – Drie medewerkers van hulporganisatie Caritas die dinsdag in het oosten van Congo werden ontvoerd door rebellen, hebben het er heelhuids vanaf gebracht. Ze kwamen dezelfde dag nog vrij en werden door een lokale kerk opgevangen, zo liet de christelijke organisatie woensdag opgelucht weten.

Vermoedelijk zat een Rwandese groepering achter de ontvoering, die begon met de beschieting van twee voertuigen van Caritas. Een Duitse journaliste raakte daarbij gewond aan haar voet, maar zij en de andere inzittenden van de jeep ontkwamen wel. De journaliste is samen met een persvoorlichtster van Caritas per VN-helikopter in veiligheid gebracht.

Het Congolese drietal in de andere auto werd wel gevangen genomen, maar dus niet voor lang. Of losgeld is betaald voor hun vrijlating, is onbekend. Troepen van de VN-macht in het gebied hebben de achtervolging ingezet op de daders.