buitenland

Israël bombardeert tientallen doelen in Gaza

Door ANP - 22 augustus 2016

TEL AVIV/GAZA (ANP/DPA) – Israël heeft in de nacht van zondag op maandag tientallen doelen in de Gazastrook gebombardeerd. Dit gebeurde in reactie op een raketaanval door militante Palestijnen zondag.

Een Israëlische woordvoerster bevestigde dat straaljagers meerdere Hamas-doelen hebben aangevallen in het noorden van de Gazastrook. Er zouden diverse mensen gewond zijn geraakt, onder wie ook kinderen. Bij de Palestijnse raketaanval zondag in de Israëlische grensplaats Sderot raakte niemand gewond.

De voormalige chef van van de Israëlische luchtmacht, Elieser Marom, zei op nieuwssite Ynet dat de Israëlische reactie harder is dan gebruikelijk. De ultrarechtse minister van Defensie Avigdor Lieberman zou hiermee willen zeggen dat er met Israël niet te spotten valt.

Een hooggeplaatste militair benadrukte dat Israël geen verdere escalatie van het conflict wil.