buitenland

Italiaanse premier naar getroffen gebied

Door ANP - 24 augustus 2016

ROME (ANP) – De Italiaanse premier Matteo Renzi reist woensdag naar het rampgebied in Midden-Italië. ,,We zullen niemand aan zijn lot overlaten – niet een familie, geen stad of dorp”, beloofde hij voor zijn vertrek naar de plaatsen die in de nacht van dinsdag op woensdag werden getroffen door een zware aardbeving.

,,De eerste prioriteit is nu om te graven”, zei Renzi. Talloze slachtoffers liggen waarschijnlijk nog onder het puin na de beving, die volgens de Italiaanse autoriteiten een kracht had van 6,0. De premier bedankte iedereen die na het natuurgeweld ,,met blote handen” puin heeft geruimd.

Eerder meldde de regering dat minister van Infrastructuur Graziano Delrio op weg was naar het gebied. Renzi volgde de situatie in eerste instantie vanuit zijn kantoor in Rome.