buitenland

Man steekt om zich heen in Londen: vrouw dood

Door ANP - 04 augustus 2016

LONDEN (ANP) – Een man heeft woensdagavond laat in het centrum van Londen om zich heen gestoken, met minstens een dodelijk slachtoffer tot gevolg. Een vrouw kwam om het leven. Zo’n zes mensen raakten gewond, meldde de politie in de Britse hoofdstad. Die onderzoekt de toedracht nog, maar houdt rekening met de mogelijkheid dat de dader terroristische bedoelingen had.

Een politieagent heeft de man met een taser geraakt. Hij is opgepakt. Hoe het met de gewonden gaat, is onbekend.

De fatale steekpartij gebeurde op Russell Square. Daar staan onder meer The British Museum en veel gebouwen van de Universiteit van Londen. Of de man iets heeft gezegd waaruit zijn motieven bleken, is vooralsnog niet bekend.

Russell Square was in 2005 doelwit van terrorisme. Tijdens de aanslagen die islamitische extremisten op 7 juli van dat jaar in Londen pleegden, vielen ter hoogte van het plein de meeste slachtoffers: 26 mensen kwamen om het leven toen een zelfmoordterrorist zichzelf opblies in een metrotrein. In totaal vielen door de aanslagen in het openbaar vervoer 52 doden.