buitenland

Metro Londen gaat ’s nachts rijden in weekend

Door ANP - 19 augustus 2016

LONDEN (ANP) – Londenaren kunnen na jaren uitstel eindelijk ook ’s nachts de metro nemen. Op vrijdagen en zaterdagen rijden twee lijnen (Central en Victoria) de hele nacht door, tot tevredenheid van het uitgaanspubliek en van werknemers in ploegendienst. De lijnen Jubilee, Northern en Piccadilly volgen in het najaar, aldus lokale media.

De metro in de Engelse hoofdstad reed tot dusver maar tot 01.00 uur, waardoor mensen tot 05.30 uur waren aangewezen op taxi’s. Volgens de burgemeester zou de nachtmetro de economie een boost van omgerekend 89 miljoen euro moeten geven, Britse ponden die onder meer bij nachtclubs terechtkomen.

De plannen voor de nachtmetro werden steeds opgeschort wegens onenigheid over de arbeidsvoorwaarden van het metropersoneel. Honderd politiemedewerkers worden ingezet om de veiligheid te garanderen.