buitenland

Mogelijk acht doden aardbeving Italië

Door ANP - 24 augustus 2016

ROME (ANP/DPA/RTR) – In het bergachtige Centraal-Italië zijn door de krachtige aardbeving woensdagmorgen mogelijk acht doden gevallen. Twee slachtoffers zijn onder het puin gevonden in het dorp Amatrice. ,,De helft van de plaats bestaat niet meer”, zei de burgemeester voor nieuwszender Rainews24.

Twee andere doden vielen in het dorp Pescara del Tronto. Bovendien ligt een gezin met twee kleine kinderen onder het puin, van hen is geen teken van leven meer gekregen, aldus de burgemeester van de kleine gemeenschap Accumoli. Veel mensen zitten nog vast in ingestorte gebouwen.

De beving veroorzaakte ernstige schade aan een aantal steden en dorpen, maar lijkt geen dichtbevolkte gebieden te hebben geraakt. Premier Matteo Renzi zei dat reddingsteams onderweg zijn naar de zwaarstgetroffen plaatsen.